Over ons


Wij zijn als Texelse Schapenboet een winkel en webshop met een grote collectie van schapenwollen artikelen. Kom een kijkje nemen in onze winkel of webshop. In onze winkel op Texel waant u zich in een echte ‘Texelse Schapenboet sfeer’! Proef, ruik en zie. Ook het jonge publiek zal zich vermaken, wij verkopen namelijk ook schapenknuffeltjes! Wij streven ernaar om ons assortiment continu uit te breiden.

Onze winkel is gevestigd op het (mooiste!) Waddeneiland van Nederland, Texel. In het dorpje Den Burg, het hartje op Texel.

De Schapenboet op Texel


Schapenboet?

Op Texel bevinden zich nog veel oude Schapenboeten, dit zijn karakteristieke Texelse ‘Schuren’. De naam Boet is een West Friese benaming voor een schuur (Westfries: skeipeboet, Tessels: skéépeboet). De schapen zelf sliepen hier echter niet in, de Schapenboet diende als opslagplaats voor het hooi. Omdat de wind op Texel voornamelijk uit het zuidwesten waait, staan de Schapenboeten met de platte kant en de toegangsdeur naar het noordoosten. Zo konden de schapen bij koud weer toch de luwte van deze gebouwtjes opzoeken én kon het losse hooi windvrij in de boet gebracht worden.

1263065a6408feb75dfe73b4860af7c6

 


 

 

De Schapenboet is onderdeel van De Sportshop voor jou. Kvk nummer: 62419781. De Sportshop voor jou is gevestigd in Den Burg op Texel. www.desportshopvoorjou.nl // 0222-365994 // BTW: NL198360976B01.