Schapenvachten

Schapenvachten op Texel. Tegenwoordig bijna onmisbaar in het interieur, een schapenvacht. Een schapenvacht zorgt voor een landelijke uitstraling. Ook creëer je een warme look in je woonkamer, serre of veranda.

Wij hebben een groot assortiment van echte schapenvachten. Elke vacht is robuust en landelijk. Wij kiezen deze vachten uit op kwaliteit.

Voel, ruik en geniet! Klik hier om een greep uit de collectie waar te nemen!

Wij vinden dat elke vacht uniek is en willen u graag persoonlijk advies geven over de keuze van een vacht die bij u past! U kunt ons voor bestelling en advies geheel vrijblijvend mailen naar: info@texelseschapenboet.nl

Wij geven u graag persoonlijk advies en geven u hulp bij uw keuze! 

Brandmerk

Al onze schapenvachten zijn voorzien van ons persoonlijke brandmerk van De Schapenboet op Texel.

IMG_7923

Onderhoud van uw vacht

Onze vachten zijn niet chemisch gereinigd en bezitten nog hun natuurlijke look. Door het natuurlijke vet (lanoline) wat in de vacht van het schaap zit, is regelmatig uitkloppen en buiten luchten gewenst. Ook kan de vacht opgefrist worden bij nevel/mist van buiten of van de douche. Vervolgens dient u de vacht aan de lucht te laten drogen (niet bij een kachel of warmtebron). Wassen kan de natuurlijkheid van de vacht verminderen. Als gevolg van regelmatig wassen lossen namelijk de natuurlijke wolvetten op.

Vlekken? Als de vlek nat is, dep deze dan droog met een droog doekje of keukenpapier. Is de vlek opgedroogd, dan kunt u deze verwijderen met een licht vochtig doekje.

Wilt u uw vacht toch wassen? Doe dit dan met lanoline, ter voorkoming van de verminderde glans. Was bij voorkeur in het voorjaar of in de zomer, dan kan de vacht op een natuurlijke manier drogen in de zon.

Af en toe een borstelbeurt  zorgt ervoor dat de haren weer mooi vallen. Borstelen kan met een hondenborstel (niet te hard borstelen i.v.m. het uittrekken van de haren) of een borstel met zachte haren.

264734_a 864156_zoom_1

De geur van de Schapenvachten

Wij krijgen veel vragen binnen over de geur van de schapenvachten. Of ze niet erg stinken in de woonkamer, babykamer of slaapkamer. De natuurlijke geur van de vacht en het leer die in het begin aan de vacht zit, is heel normaal, dit wordt bij de schapenvachten die wij hebben niet chemisch bestreden. De geur vervliegt na enige tijd namelijk. Voor ons zegt de geur van het vacht of het ee,n kwalitatief goede schapenvacht is, waar wij uiteraard naar streven. Er bestaan ook tips om het proces van de ‘vervlieging’ van de geur te versnellen, hieronder sommen wij ze even op:

  • allereerst een ‘oma weet raad’ tip welke in de winter toegepast zou kunnen worden. Leg de vacht een nachtje in de sneeuw, borstel deze daarna uit (zie de borstels hierboven). De sneeuw absorbeert het vuil en geeft de vacht weer een fris uiterlijk en geur.
  • Indien je erg gevoelig blijft voor de geur van de vacht, zou je hem even kort in de droger kunnen doen op 30 graden. Indien je hier een lavendel zakje bij doet, zul je een lavendel-schapenvachtje krijgen.
  • Gebruik een textiel verfrisser en spray de vacht soms even licht in. Zorg er hierbij voor dat de vacht niet kletsnat word. Na het insprayen zou je de vacht kunnen oprollen om de geur even te laten intrekken, daarna weer even uitkammen/borstelen en eventueel het proces herhalen. Voor de liefhebbers zou je dit ook met parfum kunnen doen.
  • Het is niet aan te raden om de vacht in de wasmachine te doen, hierdoor zal de vacht niet meer zijn mooie uiterlijk behouden.

Als laatste tip; De wol van de vachten heeft door de nog aanwezige lanoline (wolvet) een groot zelfreinigend vermogen waar je zuinig op moet zijn. Dit zelfreinigend vermogen gaat bij iedere wasbeurt meer en meer verloren. Daarom liever uitborstelen en uitschudden dan wassen.

 Inspiratie